fbpx

Krav Maga Academy i Netavisen RUC

Af Diana Anna Miroslaw og Gustav Højmark-Jensen
Hvis man gerne vil lære at forsvare sig selv, findes der et utal af forskellige råd og teknikker, man kan følge.
Alene i Danmark udøves der mange former for selvforsvar, og det kan være svært at få et overblik over dem. En af de mere aggressive former er selvforsvarsteknikken Krav Maga.

Læs mere ...

Graduering

Graduering er en form for praktisk test som viser elevernes niveau.
Der er en række teknikker der skal udføre i par foran en sensor.
Selve gradueringen tager fra ca. 45 minutter på begynderniveau, til flere timer når man kommer på et mere avanceret niveau.

Læs mere ...

Nødværge - §13 straffeloven

Hvornår må jeg bruge selvforsvar? (Wikipedia)

I Danmarks straffelov, som kriminelle bliver dømt efter, er der noget der hedder paragraf 13 som bestemmer hvad nødværge er og i hvilke situationer man kan bruge nødværge.

Der står bl.a. at man ikke kan straffes eller sendes i fængsel, hvis man i en situation hvor man selv har været voldelig, har brugt det som nødværge.

Læs mere ...

Hvad er Krav Maga?

Krav Maga er et simpelt grov motorisk selvforsvarssystem udviklet i 1964.
Et amerikansk studie har vist, at vi kan miste op til 70 % af vores evne til at udføre finmotorik under stress, netop dette ligger til grund for Krav Magas grov motoriske forsvar, det skal virke når man bliver stresset.

Krav Maga er hebraisk og betyder tæt kamp eller på dansk nærkamp.
Systemet er et ”Reality Based Self Defense” (RBSD) system, det vil sige at systemet er lavet for at imødegå reelle realistiske angreb og ikke ”drømme scenarier”..
I Krav Maga har vi ikke 100 forskellige perfekte teknikker til 100 angreb lavet til at passe til teknikkerne, vi forsøger at lave så basale forsvar at det samme forsvar dækker og flere typer angreb.

”Train as you fight”, er et koncept vi benytter, der er ”casual” dag hvor man træner stress øvelser i cowboy bukser.

Krav Maga er rigtig god motion.
”Get in shape and go home safe”

Læs mere ...

Selvforsvar for kvinder

Spoiler alert; der er INGEN forskel på selvforsvar for mænd og kvinder!!

Prøv og forestil dig at Krav Maga for kvinder skulle være letter dvs. mere effektivt, hvorfor skulle mændene så ikke bruge det?
Forskellen på træning for mænd og kvinder er tilgangen og de teknikker som bliver prioriteret.

Imi Lichtenfeld

Imi Sde-Or (tidligere Imrich Lichtenfeld), grundlæggeren af Krav Maga, blev født i 1910 i Ungarn og voksede op i Bratislava, Slovakiet.

Imi var aktiv i en bred vifte af sportsgrene, herunder gymnastik, brydning og boksning. I 1928 vandt Imi det slovakiske ”Youth Wrestling Championship”, og i 1929 mesterskabet som senior (i let og mellemvægt).

Læs mere ...

Autentisk Krav Maga

Krav Maga er et nærkampsystem som er grundlagt af Imi Sde-Or (tidligere Imrich Lichtenfeld). 

I Imi´s tid underviste han et hav af elever og de første elever som fik 1 DAN (Sortbælte) var Eli Avikzar, Rafi Elgarisi, Haim Zut (Haim Gidon var en elev af Eli Avikzar), Shmuel Kurzviel, Haim Hakani, Shlomo Avisira, Vicktor Bracha, Yaron Lichtenstein, Avner Hazan og Miki Asulin.

Krav Maga blev (og bliver) hele tiden udviklet og da Imi´s elever selv begyndte og stifte deres egne forbund begyndte Krav Maga at få sit eget liv. 

Læs mere ...

Flere artikler ...

  • 1
  • 2